Få hjälp med trådbockning

Är det så att du har behov av hjälp med trådbockning, vänd dig till ABL som utför trådbockning. När man talar om industriell trådbockning så är detta den avancerade processen att forma tråd till exakta former med stöd av specialanpassade maskiner. Denna teknik används i många olika branscher, såsom:

  • Byggsektorn
  • Tillverkning
  • Fordonsindustrin

Det för att skapa strukturella komponenter, trådramar och dekorativa detaljer.

Bockning av tråd

ABL är experter på detta med trådbockning. Detta företag kan idag producerade detaljer som är trådbockade samt att de även har möjlighet att erbjuda efterbearbetning och montering.  Idag finns det en hel del varierande maskintyper som kan nyttjas för industriell trådbockning, inklusive CNC-trådbockningsmaskiner, hydrauliska trådbockare samt manuella trådbockare

Maskinvalet baseras på trådens storlek och form som ska böjas, liksom den mängd tråd som kräver formning.

Man placerar tråden in i böjningsmaskinen för att få till en specifik form. Sedan matar man in ett program eller instruktionsuppsättning som styr maskinen så att den böjer tråden på rätt sätt.

Många bra tjänster

Hos ABL finns det inte bara trådbockning utan de erbjuder en hel del olika tjänster. Bland annat sysslar de med svetsning, både manuell sådan och robotsvetsning. De har även automatpressning, som då handlar om att ta fram verktyg eller att producera färdiga detaljer. De har också efterbearbetning. Inom detta ingår då bland annat fräsning, borrning, gängning och ytbehandling. Sedan har ABL även rörbockning. Det är då en bearbetningsmetod för rör i olika dimensioner.

Du som vill veta mer om ABL och deras tjänster, besök gärna deras hemsida eller ta kontakt med dem så att de kan berätta mer.